Tarta cu vinete 1

Tarta cu vinete

Ingrediente

250 gr aluat foietaj
2 vinete mici
100 ml ulei masline
3-4 catei usturoi
1 galbenus ou
1 lingura apa
200 gr mozzarella
100 gr iaurt grecesc
2 linguri seminte de rodie

Încearcă și Reteta Prajitura simpla cu zmeura simplă și rapid de făcut!

Mod de preparare

1. Alege-ti doua vinete mici pentru ca nu au foarte multe seminte. Le spalam si le taiem in sferturi. Presaram cu sare si le lasam la scurs.
2. Rumenim vinetele in uleiul de masline, pe ambele parti. Adaugam in tigaie si cateii de usturoi ca sa patrunda aroma.
3.Eu am folosit aluat de foietaj proaspat de la Lidl, pe care l-am taiat in doua si l-am intepat cu o furculita pe tota supafata. Ungem cu galbenus de ou batut cu putina apa.
4.Asezampe toata suprafata tartelor mozzarella rupta bucati.
5.Punem deasupra feliutele de vinete.
6.Incingem cuptorul in prealabil si coacem tartele la 200 grade circa 20 minute sau pana se rumenesc frumos.
7. Adaugam iaurtul grecesc si semintele de rodie.

Presaram patrunjel. Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

Dacă nu ești mulțumit/ă de această rețetă simplă poți căuta alte rețete rapide aici.