Panna Cotta 1

Panna Cotta

Ingrediente

500 ml smantana dulce
500 ml lapte
200 gr zahar pudra
30 gr gelatina
1 plic vanilie bourbon
toping fructe sau sos de capsuni

Încearcă și Reteta Salata de ciuperci cu smantana, usturoi si maioneza simplă și rapid de făcut!

Mod de preparare

1. Se pune gelatina la hidratat in putina apa 2-3 minute.
2. Se adauga peste smantana, se pune pe foc si se lasa pana se dizolva total gelatina. Atentie, nu trebuie adus la punctul de fierbere deoarece gelatina isi pierde proprietatile.
3. Zaharul se adauga peste lapte si se lasa pe foc doar pana se topeste zaharul. Nu trebuie sa fiarba.
4. Se amesteca apoi laptele cu smantana si se adauga esenta de vanilie.
5. Se toarna lichidul in diverse recipiente. Eu am folosit pahare de unica folosinta ca sa fiu sigura ca o sa le pot scoate intregi, dar se pot pune in orice altceva.
6.Se da la rece pentru cel putin una – doua ore, apoi se glazureaza cu topingul de fructe si se poate servi.

Dacă nu ești mulțumit/ă de această rețetă simplă poți căuta alte rețete rapide aici.