Panna cotta cu ness 1

Panna cotta cu ness

Ingrediente

500 ml lapte
500 ml frisca lichida
100 gr zahar
1 lingura ness
2 plicuri gelatina
50 gr ciocolata rasa

Încearcă și Reteta Rulouri de pui cu ciuperci invelite in bacon simplă și rapid de făcut!

Mod de preparare

1. Punem laptele si zaharul pe foc doar atat cat laptele sa se incalzeasca usor si sa se topeasca zaharul. Nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere.
Separat , in alt vas punem frisca lichida in care adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj.
2. Intr-un pahar frecam nessul cu o lingura de zahar si adaugam lapte caldut. Amestecam ca sa se dizolve nessul si turnam peste lapte.
3. Amestecam laptele cu ness cu frisca in care am dizolvat gelatina si amestecam bine ca gelatina sa se repartizeze uniform in compozitie. Turnam in forme lichidul rezultat. Eu am folosit niste recipiente cu capac, de unica folosinta, dar o puteti pune in orice doriti: pahare, castronele, forme de silicon, etc.
4. Punem capacele si dam la frigider cateva ore. Eu le-am lasat peste noapte.

Optional radem deasupra ciocolata, sau putem servi cu sos de ciocolata.

Dacă nu ești mulțumit/ă de această rețetă simplă poți căuta alte rețete rapide aici.